Bach Bloesem

Wat is bach bloesem therapie:

Bach bloesems zijn ontwikkeld door de engelse arts Dr. Edward Bach (1886-1936). Hij begon zijn loopbaan als reguliere arts. Toen hij in de periode van 1919 tot 1922 in het London Homeopathic Hospial als patholoog en bacterioloog werkte, raakte hij geïnteresseerd in het werk van Samuel Hahneman, de grondlegger van de homeopathie. Voortbordurend op de principes van Hahneman ontwikkelde dr. Bach zijn zeven Bach-nosoden, vaccins op basis van bacteriën uit de darmflora, die nu nog steeds een vast bestanddeel vormen van de internationale homeopatische middelen. Bach was er van overtuigd dat de vrije natuur eenvoudiger en zuiverder geneesmiddelen zou bieden. Geneesmiddelen die niet uit bacteriën, maar uit planten werden vervaardigd. In 1930 sloot hij zijn praktijk om zich aan de zoektocht naar deze geneesmiddelen te wijden;. Een voor een ontdekte hij de 38 remedies: 36 vervaardigd van de bloesems van in het wild groeiende bomen, struiken en planten, 1 van een gecultiveerde plant en 1 van water uit geneeskrachtige bronnen. Hij ronde zijn onderzoek af in 1935, toen het systeem voltooid was.


De werking van bach bloesems:

Elke remedie van Dr. Bach behandelt een specifieke gemoedstoestand of manier van denken. Door een mix van verschillende remedies te maken kun je de harmonie tussen lichaam en geest herstellen.

De bloesems dienen niet om emoties te onderdrukken, maar om ze op  een juiste manier te integreren en op een positieve manier te gebruiken.

Bij het samenstellen van een mix zoek je een typeremedie en/of een stemmingsremedie Om de juiste typeremedie te vinden kijk je naar het karakter van het dier. Voor de juiste stemmingsremedie kijk je naar het gedrag van het dier. Het kan nodig zijn om de stemmingsremedie in de loop van de behandeling aan te passen, wanneer het gedrag van het dier verandert. Om de juiste mix samen te kunnen stellen is dus een gedegen kennis van de betreffende diersoort noodzakelijk.Toepassingen bach bloesem therapie:

Ter ondersteuning van de behandeling van een gedragsprobleem kun je hele goede resultaten bereiken wanneer je de kat tijdelijk behandeld met een bach bloesem mix.

Wanneer een kat bijv. heel erg angstig is, kan ik een mix samenstellen waardoor de kat minder angstig wordt, zodat hij meer openstaat om te wennen aan hetgeen waar hij angstig voor is. Het is hierbij heel erg belangrijk dat je goed kijkt naar het karakter van de kat en het probleem. Bij het samenstellen van een mix houd je hier rekening mee. Wanneer 2 katten een vergelijkbaar probleem hebben, kan de mix dus toch heel verschillend zijn, omdat de oorzaak of het karakter van de katten verschillen.  

Voor bijv. vuurwerkangst kun je wel een algemene mix gebruiken.


Het hangt van het probleem af hoe lang het duurt voordat je resultaat ziet en hoe lang je de druppels moet gebruiken. Bij vuurwerkangst hoef je de druppels alleen maar te gebruiken wanneer er vuurwerk afgestoken wordt. Je kunt dan een paar dagen of een week voor die tijd beginnen en op 1 januari stoppen. Ook bij een gedragsprobleem kun je vaak al na een paar dagen resultaat zien, maar het kan ook wel wat langer duren. Ook de tijd dat je de druppels gaat geven kan verschillen. Soms is 1 flesje genoeg, soms moet je het wat langer gebruiken. Een en ander is ook weer afhankelijk van het soort probleem, de oorzaak van het probleem en hoe lang dit probleem al duurt.Kosten Bach Bloesem Therapie:

€ 15,- per flesje van 30ml. excl. verzendkosten.

In combinatie met therapie of een herhaling: € 7.50 p.flesje van 30 ml. excl. verzendkosten

Home therapie voor katten? therapie op maat algemene tips ervaringen Katja werkwijze en kosten contact/opleiding bach bloesem therapie Links