Soms kun je met algemene adviezen al geholpen zijn. Dit geldt eigenlijk alleen maar voor algemene dingen, zoals bijv. vuurwerkangst, wennen aan een nieuwe huisgenoot, tips bij verhuizing etc. Maar meestal, en vooral bij gedragsproblemen, is het belangrijk dat je een advies op maat krijgt.

Er wordt bijv. vaak geadviseerd om een plantenspuit te gebruiken om een kat te laten schrikken. Kan soms (indien juist toegepast) heel goed werken, maar als je een kat hebt die water leuk vindt, zal dit niet veel helpen. Dan moet je dus een andere manier zoeken.
Ook is het heel belangrijk dat je eerst de oorzaak van het probleemgedrag gaat achterhalen, zodat je daar wat aan kan doen. En verder is het belangrijk dat je goed bekijkt om wat voor soort probleemgedrag het gaat. Bij agressie bijvoorbeeld is het heel belangrijk dat je eerst uitzoekt om wat voor vorm van agressie het gaat en daar de therapie op aanpast. Bij de ene vorm van agressie kan een bepaalde aanpak heel goed werken, maar zet je diezelfde aanpak in bij een andere vorm van agressie, dan kan het probleemgedrag zelfs verergeren. Voor agressie kun je dus ook nooit een algemeen advies geven.


Het resultaat van de therapie is afhankelijk van een aantal factoren.


Therapie op maat

Home therapie voor katten? therapie op maat algemene tips ervaringen Katja werkwijze en kosten contact/opleiding bach bloesem therapie Links